Seks punkter din skolelærer skullet have forklaret dig om negle
Artikler på Ting Til Hverdagen

Seks punkter din skolelærer skullet have forklaret dig om negle

Negle er lavet af keratin, det samme materiale, som udgør vores hår og hud. De er sammensat af en negleplade, som er den synlige del af neglen, og neglesengen, som er det, vi ikke kan se. Neglepladen består af lag af døde celler kaldet keratinocytter.

Overfladen af dine negle vil blive slidt ned over tid, når du bruger dine hænder til daglige opgaver såsom at skrive på et tastatur eller bruge en pen til at underskrive dokumenter.

Neglelak kan også forårsage skade på dine negle, hvis du ikke fjerner den, inden du går i seng hver aften.

For at holde dine negle sunde og stærke bør du undgå at bide dem eller pille i dem med dine negle eller værktøjer som en saks eller klippemaskine.

Kan du få en infektion i dine negle?

Der er et par forskellige måder, hvorpå du kan få en infektion i dine negle. Den første er ved at plukke eller bide dine negle. Dette kan føre til bakterielle infektioner, som kan få dine negle til at blive skøre eller misfarvede. En anden måde er ved at ridse et åbent sår på dine hænder eller fødder med et søm, der har snavs på. Dette kan føre til bakterie- og svampeinfektioner, som kan få neglen til at blive tyk og misfarvet.

Den bedste måde at undgå infektion i neglene er ved at holde dem rene og tørre, bruge handsker, når det er relevant, og altid have sko på, når det er muligt.

Hvordan virker neglelak?

Neglelak er et kosmetisk produkt, som kan påføres neglene for at dekorere og beskytte dem. Ordet "neglelak" er ofte forkortet til blot "lak".

Neglelak er typisk lavet af nitrocellulose, ethylacetat, butylacetat, methylethylketon, acrylater copolymer og andre ingredienser. Nitrocellulose giver neglelakken dens karakteristiske tynde viskositet, der gør, at den nemt kan flyde ud af flasken uden at løbe eller dryppe. Ethylacetat og butylacetat er opløsningsmidler, der har en lav fordampningshastighed, hvilket betyder, at de ikke tørrer hurtigt op. Acrylater copolymer er polymerer med akrylsyreestere i dem, som hjælper med at producere en hård

Hvad er de forskellige typer negle?

Negle er en type liderlig væv, der findes på fingre og tæer. De er lavet af et protein kaldet keratin.

Der findes mange forskellige typer negle, men de mest almindelige er fingernegle og tånegle.

Neglelak bruges til at få neglene til at se smukkere ud, og det kan også beskytte dem mod at blive beskadiget.

Der er tre hovedtyper af negle: fingernegle, tånegle og neglebånd. Fingernegle vokser fra huden på enden af dine fingre, mens tånegl vokser fra huden på enden af dine tæer. Cuticles vokser omkring både fingernegle og tånegle og beskytter dem ved at forhindre bakterier eller andre stoffer i at trænge ind i din krop gennem disse områder.

Hvad er nogle almindelige årsager til negleinfektioner?

Negleinfektioner er ikke et alvorligt sundhedsproblem og kan behandles med den rette omhu. Nogle af de almindelige årsager til negleinfektioner er:

– Bakteriel eller svampeinfektion

– Forkert neglepleje

– Skade på neglene

– Eksponering for snavsede omgivelser

– Kontakt med kemikalier og opløsningsmidler

Hvordan fjerner du snavs under dine negle?

Der er mange måder at fjerne snavs fra under dine negle. Det er bedst at vælge den metode, som du føler dig bedst tilpas med.

Følgende er en liste over nogle måder, du kan bruge:

– Læg hænderne i blød i varmt vand i 10-15 minutter, og brug derefter en neglebørste til at skrubbe snavset af.

– Gnid et tørrelagen over dine negle og skyl det derefter af med vand.

– Gnid et smergelbræt over neglen og skrub det derefter rent med sæbe og vand.

– Brug en vatpind dyppet i alkohol til at gnide alt snavs væk, der sidder fast under neglesengen.

Hvad er en negleseng?

Neglelejet er den del af fingeren, der ligger under neglene.

Neglelejet består af tre lag: huden, epidermis og dermis. Neglelejet indeholder også blodkar og nerver.

Hvordan vedligeholder og plejer du dine negle?

Neglepleje er et af de vigtigste aspekter af pleje. Det er vigtigt for dine negle at være sunde, rene og velplejede. Der er en række måder at pleje dine negle på, og nogle er mere komplicerede end andre.

Der findes mange forskellige typer af negleplejeprodukter, som du kan bruge til at vedligeholde dine negles sundhed. Nogle er naturlige og økologiske, mens andre har kemikalier, der kan skade dine negles helbred. Den bedste måde at sikre sig, at du bruger de rigtige produkter til din negletype, er ved at konsultere en professionel i en salon eller spa.

Det første du bør gøre, når du plejer dine negle, er at fjerne overskydende snavs fra dem med sæbe og vand eller et antibakterielt produkt som alkohol eller håndsprit.

Du kan måske også lide...